Wandboard med ARM

Det inbäddade community-stödda utvecklingskortet Wandboard med höga prestanda finns nu tillgängligt från Future Electronics
Den flerkärniga processorn och SOM-arkitekturen (system-on-module) i Freescale Semiconductors i.MX 6-serie ARM Cortex-A9  gör Wandboard perfekt för professionell produktutveckling.

 

 

Future Electronics kommer att börja sälja Wandboard (www.wandboard.org), ett community-stött utvecklingskort som erbjuder flera olika multimediafunktioner. Kunderna kan köpa Wandboard i Future Electronics webbutik (www.futureelectronics.com), eller via någon av Future Electronics återförsäljare.
Wandboard, som baseras på Freescale Semiconductors kraftfulla multimediaprocessor i i.MX 6-serien, finns i både enkelkärnig (Wandboard Solo) och dubbelkärnig (Wandboard Dual) version. Wandboard Solo kostar 73,95 USD och Wandboard Dual 93,95 USD.
Wandboard är resultatet av ett icke-vinstdrivande initiativ vars syfte, i likhet med Raspberry Pi, är att erbjuda en inbäddad utvecklingsplattform till låg kostnad för såväl studenter och hobbyanvändare, som professionella användare.
Wandboard har dock den fördelen att den har en SOM-arkitektur (system-on-module) med öppen EDM-standard så att modulen kan anslutas till ett gränssnittskort med vanliga systemfunktioner som effekt- och kommunikationsgränssnitt.
Det innebär att programutvecklare, som behöver andra maskinvaruresurser än de som finns på en Wandboard-modul av standardtyp, enkelt och billigt kan modifiera den och skapa ett nytt gränssnittskort efter just sina önskemål. På så sätt kan de utnyttja det breda urvalet program med öppen källkod som redan finns och därmed minska den risk som normalt sett är förknippad med anpassnings- och utvecklingsteknik.
Wandboard erbjuder en hårdvaruplattform med hög prestanda som kan användas för komplexa program och krävande funktioner såsom grafik med hög definition. Freescales processor i i.MX 6-serien, med ARM Cortex-A9-teknik, stöder Ubuntu och Android, och Wandboard stöder u-boot och Linux.
Kortet erbjuder upp till 1 GB dynamiskt RAM-minne, och har ett SPDIF-gränssnitt och analoga ljudutgångar, en grafikanslutning för HDMI, kameragränssnitt, två SD-kortplatser, USB-funktion, Gigabit Ethernet samt inbyggd 802.11n WiFi och Bluetooth (endast på Wandboard Dual). För korten finns även många olika spännstift.
– Wandboard bygger på samma öppna och communitystödda filosofi som Raspberry Pi, men erbjuder en mer kraftfull maskinvaruplattform till en mycket låg extrakostnad, säger Colin Weaving, Technology Director på Future Electronics. För den professionella programutvecklaren eller hemmaaanvändaren är den en riktigt fynd.

Comments are closed.