Tektronix släpper nya analysatorer
Tektronix har utökat sin uppsättning USB-baserade realtids spektrumanalysator med fyra nya instrument för ett frekvensområde upp till 7,5 GHz och 40 MHz bandbredd för utveckling, installation av trådlösa sändare och underhåll.
Tektronix nya RSA500- och RSA600-serie analysatorer täcker frekvensområden från 9 kHz upp till 7,5 GHz med 40 MHz ackvisitionsbandbredd, ett dynamiskt omfång från -161 dBm/Hz och Displayed Average Noise Level (DANL) upp till +30 dBm på ingången. De nya USB-baserade spektrumanalysatorerna är utformade på samma sätt som Tektronix 6,2 Ghz spektrumanalysator RSA306 som företaget lanserade förra året men har bättre prestanda och analysfunktioner. Instrumenten finns i modeller för laboratorier med anslutning till elnätet och en fältmässig variant med batteridrift och bärbar PC. Både RSA500 och RSA600 har även en spårningsgenerator med en integrerad brygga för att testa enklare enheter, kablar och antenner.
Instrumenten kopplas upp via en vanlig USB 3.0-anslutning mot en stationär dator, bärbar dator eller surfplatta med hjälp av en uppdaterad version av företagets SignalVu-PC programpaket för 17 mätningar och realtids DPX signalbearbetning. Det finns också en GPS-mottagare med ±0,025 ppm frekvensnoggrannhet.
De batteridrivna instrumenten är kvalificerade enligt MIL-STD 28800 klass 2 för stötar och vibrationer och klarar kapslingsklassningen IP52 för inträngande vatten.
RSA600-serien, inklusive 3 GHz RSA603A och 7,5 GHz RSA607A, matchar prestanda för de bärbara instrumenten i RSA 500-serien men är utformade för att kraftförsörjas från elnätet och har en stationär formfaktor. Tektronix menar att dessa analysatorer är lämpliga för att testa IoT-moduler och komponenter med hjälp av företaget mätpaket SignalVu-PC för allt från Bluetooth LE och Bluetooth EDR till WLAN-standarder upp till 802.11ac.
Tektronix mjukvara ”Signal Vu-PC” har ett antal nya optioner, bland annat ett utökat stöd för signalklassificering, kanalnavigering och stöd för mappning. Det finns också en medföljande API med en uppsättning kommandon och mätningar. Företaget har också introducerat en ”Floating”-licens och en ”nodlåst”-licens. Exakt vad dessa innebär framgår inte men syftet är att "ge användarna en större flexibilitet att distribuera programvara och USB Spektrumanalysatorer”.
Tektronix hävdar att deras USB-baserade instrument är runt 60 procent billigare än traditionella fristående spektrumanalysatorer med jämförbara prestanda. Priset på företagets 3 GHz-modeller börjar på 5900 dollar och 7,5 GHz-modellerna på 9900 dollar.
Filed under: Utländsk Teknik