Streckkodsscannrar för IoT
JLT Mobile Computers lanserar en serie extremt ruggade skanners för användning tillsammans med företagets mobila fordonsdatorer och tablets.
Produktserien består av två stycken 1D/2D ultraruggade laserskannrar med LED-upplysning: JLT3608 (med sladd) och JLT3678 (sladdlös). Båda modellerna finns tillgängliga som standardversion eller i varianter med utökad räckvidd. De med standardräckvidd är lämpliga för distribution och varumottagning vid lastkajer, medan versionerna med utökad räckvidd är utformade för användning i lager och hamnar där användarna kan behöva läsa av streckkoder på längre håll, till exempel på höga lagerhyllor eller staplade containers. För de trådlösa skannrarna finns även en fordonsdocka.
– Våra kunders personal skannar tusentals streckkoder varje dag för att säkerställa korrekta beställningar och att leveranserna sker i tid, säger Per Holmberg, VD för JLT Mobile Computers Group. De behöver den bästa utrustningen för att kunna skanna koder och säkerställa tillförlitlig drift, oavsett vilka miljöer de arbetar i. Att JLT:s kunder nu kan få sina skannrar från samma betrodda leverantör som för sina ruggade mobila datorer, effektiviserar inte bara inköpsprocessen utan ger dem också tillgång till JLT:s berömda eftermarknadsservice och support.
De nya JLT-skannrarna är byggda för att vara nästintill oförstörbara. Båda modellerna är damm-, stänk- och vattentäta enligt IP67. De klarar extrem kyla och värme och kan användas var som helst, även i frysutrymmen. Skannrarna är utformade för att klara ett 2,4 meter högt fall mot betong och tusentals tuffa smällar. Versionerna med standardräckvidd klarar fler än 100 000 skanningar på en full batteriladdning, medan versionerna med utökad räckvidd klarar 70 000. En speciell laddningsindikator gör det enkelt att hålla koll på batteriet.
Som standard kommer samtliga versioner med specialfunktioner som multi-code capture, samtidig bearbetning av upp till 20 koder, styrning av kodbearbetningsordning, stöd för Digimarcs digitala vattenstämpelteknik och anpassningsbara feedback-lägen.
Filed under: SvenskTeknik