Hållbar odling vann ‘One Meter of Pi’
element14.com, har tillkännagivit vinnarna av designutmaningen ‘One Meter of Pi’. Medlemmarna av element14-samfundet ombads att skapa en högteknologisk, hållbar odling på en kvadratmeter. Bruno Santos från Portugal vann första pris med en lösning som bland annat integrerade Twitter och videor med intervallfoto.
För att hjälpa deltagarna att lyckas, arbetade element14 tillsammans med Raspberry Pi, för att kunna tillhandahålla de 20 deltagarna med en utrustning som hade en Raspberry Pi 4 2GB dator med ett enda kort tillsammans med flera Pi-tillbehör, inklusive Pimoroni PIM487 Automatiseringshatt, PIM486 Enviro Hat, och Pico HAT Hacker PC.
Efter mer än 20 veckor av formgivning, forskning, prototypframställning, kodning, och testning, 94 blogginlägg och 46 videor, belönades det stora priset till Bruno Santos från Portugal som integrerade Twitter, videor med intervallfoto och Raspberry Pi-kameran för att skapa en effektiv hydroponisk trädgård, vilket visade sig vara ett av de mest givande systemen i utmaningen.
Andrapristagaren, Milos Rasic från Serbien, skapade ett imponerande tvärvetenskapligt projekt, med en Nanny-robotarm med 3D-tryckta delar som skötte plantorna inuti en inhägnad, utbytbara verktyg och en robot som vattnade plantorna; allt kontrollerades elegant med en GUI och drevs av Raspberry Pi.
Andra deltagare i designutmaningen som skapade imponerande resultat var:
* Ambrogio Galbusera, från Italien, som skapade ett komplett rum med plantor på alla ytor och ett högtryckssprejsystem.
* Jakub Duchniewicz, från Polen, som skapade en odlingslösning med grundläggande miljöövervakning under sängen, byggd för att dra fördel av bortslösat utrymme.
* Ian Stephenson, Storbritannien, skapade en nymodig bevattningsmetod som utövar tryck och finfördelar vattenkällan i botten av containern och distribuerade vatten jämnt över den inhägnade odlingens flera lager.
* Ujjval Rathod, Tyskland, använde MQTT och en ESP8266 för att göra trådlösa sensorer, och en inhägnad odling med kontrollerade RGB-växtljus.
Filed under: Utländsk Teknik