Fingerprint i affär med CardLab ApS
Fingerprint Cards AB får dansk order och har lagt industrialisering och produktion av sin senaste utgåva av företagets avsökande sensorchip hos austriamicrosystems.
Danska CardLab ApS har valt Göteborgsföretaget Fingerprint Cards AB:s teknik i utvecklingen av ett nytt säkert betalkort som använder biometrisk identifiering och verifiering. Utvecklingen har pågått en tid och nu går projektet in i en fas där prototypkort skall produceras för funktionsverifiering. Kortet kommer att ha samma storlek som dagens standard betalkort och kan läsas av via magnetremsa samt klara av att användas tillsammans med de idag existerande betalsystemen. Ett komplett biometriskt system kommer att bäddas in i kortet som samtidigt strömförsörjs via wafertunna inbäddade batterier. Kortets magnetremsa kommer inte att kunna läsas av utan att en biometrisk identifikation av kortägarens fingeravtryck har utförts och ny identifiering kommer att krävas för varje ny transaktion. Konstruktionslösningen möjliggör också att den biometriska informationen aldrig lämnar kortet. Enligt Fingerprint kommer företagets nya processor ASIC FPC 1011C, med sin reducerade strömförbrukning passa till de i kortet inbyggda batteriernas kapacitet och möjliggöra en normal användning av kortet under cirka två år. Förutom sin processor ASIC kommer Fingerprint även att leverera sin avsökande sensor och sin algoritm till projektet.
Austiamicrosystems (AMS) har nyligen också meddelat att Fingerprint lägger konstruktionsverifiering, industrialisering och tillverkning av sin senaste utgåva av det kapacitivt avkännande sensorchipet FPC 1011C hos AMS. Sensorchipet används tillsammans med Fingerprints nyligen släppta processor ASIC och externt flashminne, som bildar en komplett modul för säkerhetstillämpningar med biometrisk, tredimensionell verifiering och identifiering av fingeravtryck. Sensorchipet framställs i en CMOS-process och har 256 gråskalevärden i varje pixel. Varje pixel ingår i en matris med 152 × 200 element som tillsammans med en hög HSPA (High Sensitive Pixel Amplification) uppges ge ett mycket högt värde på signal/brusförhållande, SNR.
Austriamicrosystems har positionerat sig som ett CMOS-foundry för chip med analoga/mixade signaler för RF-CMOS, högspännings-CMOS, BiCMOS och SiGe-CMOS processer.
Filed under: Svensk Ekonomi