Ny version av laptop med Raspberry Pi
Nu finns en ny version av pi-tops moodulära dator. De stora nyheterna är utvidgat stöd för inlärning och förbättrad användarvänlighet.
Den nya versionen av pi-top har en 14-tums bildskärm i full HD-upplösning (1080p), upp till 8 timmars batteritid och ett tangentbord i full storlek. Den levereras tillsammans med Raspberry Pi 3. Datorn är klar att användas genom att ansluta Raspberry Pi 3-enheten och medföljande hårdvara. Användaren kan sedan dra nytta av pi-tops omfattande kunskapsutbud som omfattar programvara, tillbehör och hjälpmedel för undervisning/inlärning, för att lära sig om datorns funktioner och kodning, samt realisera egna projekt.
Genom att skjuta undan tangentbordet får man tillgång till utrymmet för Raspberry Pi 3 och den magnetiska monteringsskenan. Skenan används för att installera ytterligare hårdvara. Den avancerade experimentsatsen som ingår med nya pi-top ger möjlighet att skapa projekt med lysdioder, mikrofoner och högtalare. Komponenterna monteras enkel på det HAT-kompatibla prototypkortet, topPROTO+, ett HAT-kompatibelt kort med ett lödningsfritt kopplingsdäck.
– Pi-top levereras som ett enkelt gör-det-själv-projekt som ger en bra grund inom datavetenskap, och en plattform med för att lära sig om mjukvara och hårdvara”, säger Simon Duggleby, Senior Product Marketing Manager hos RS Components. Den senaste versionen är både kraftfullare och användarvänligare och vi har den på lager.
Programvarupaketet pi-topOS Polaris innehåller specialiserade inlärningsprogram, bland annat lektionsplaneringsverktyget pi-topCLASSROOM, pi-topCODER och pi-topPROTO som ger exempel på inbyggda system. På så sätt kan användarna utnyttja den nya bärbara datorns ytterligare funktioner och egenskaper. De kan också utnyttja bekanta verktyg som Scratch och CEEDuniverse, som gör det lättare att lära sig att koda. I paketet ingår dessutom kraftfulla inbyggda verktyg som Google Office Suite och Chromium. Pi-topOS Polaris är den enda utbildningsplattformen som helt godkänts av kommittén på UK Oxford Cambridge RSA (OCR).
Filed under: Utländsk Teknik