Asymmetriska nanostrukturer förutsäger cancer

Forskare inom nanoteknik hos Imec i Belgien har visat att man i biosensorer, baserade på nya geometrier inom nanostruktur, kan öka känsligheten för att möjliggöra upptäckt av extremt låga halter av sjukdomsmarkörer. Detta banar väg för tidig diagnostik av exempelvis cancer genom att upptäcka låghaltiga cancermarkörer i blodprover.

4G-modem med 3G/2G

Nu finns världens första kommersiella 4G-modem med stöd för 3G/2G i butik. 4G är nu tillgängligt i Stockholm, Oslo och Visby.

Kontrakt värt 8,3 miljoner

Data Respons och ett automatiseringsföretag har skrivit ett kontrakt värt 8,3 miljoner svenska kronor.

Brandrisk ska nu undersökas

Under det senaste året har ett mindre antal bärbara datorer överhettats och orsakat bränder. Elsäkerhetsverket vet ännu inte hur vanligt detta är och för att få in ett underlag startar de nu ett tillsynsprojekt som avser bärbara datorer med litiumbatterier.

Realtids spektrumanalys upp till 30 GHz

Förutom oscilloskop går nu Rohde & Schwarz in på ännu ett område: realtids spektrumanalysatorer. Den nya FSVR-familjen mäter med 40 MHz bandbredd upp till 30 GHz.

RF-samarbete inom MEMS

WiSpry Inc. meddelar att de samarbetar med IBM för att utveckla en 0,18µm RF-CMOS, MEMS-baserad processteknologi som avser tillverkning av företagets trimbara RF-produkter.

R&S går in på oscilloskopmarknaden!

Rohde & Schwarz går, till mångas överraskning in på  oscilloskopmarknaden. Projektet inleddes för fem år sedan och den 28 juni presenterade man nyheterna på en stor presskonferens i München.

FPGA med halverad energiförbrukning

Xilinx lanserar nu tre nya FPGA-familjer där man halverar energiförbrukningen och ökar kapaciteten. Den nya familjen Artix är avsedd för batteridrivna högvolymprodukter, en marknad där strömförbrukningen tidigare effektivt satte stopp för användningen.

China Telecom och ZTE i miljardaffär

ZTE skall leverera utrustning till operatören China Telecom till ett värde av cirka 1 miljard RMB, vilket motsvarar mer än 1 miljard svenska kronor

Billigare bränsleceller

Forskare vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) hoppas på en kostnadshalvering för en ny typ av bränsleceller.